Изложение в Шанхай показва най-новите соларни и екологични продукти

Автомобили без нужда от шофьор, системи за рециклиране на дъждовна вода, биоразградими покриви от соеви зърна – точно толкова иновативни са продуктите, които ще се показват на световното изложение за еко-продукти в Шанхай. Представители на около 200 държави и международни организации ще демонстрират своите иновации в китайския град от май до октомври.

Организаторите на събитието споделят, че се очакват любопитни демонстрации.  Японският щанд например ще бъде изграден от тънък материал, генериращ електричество с цялата си повърхност. Швейцарският щанд пък ще бъде изграден от материал, направен от соеви зърна, който през цялото време ще генерира ток, а в същото време е биоразградим.

Освен изложителите, и самият панаир сам по себе си ще е демонстрация на технологиите за чиста енергия и екологичност.

Електричество, генерирано от 4,6-мегаватов соларен генератор, ще осигурява ток за петмесечното мероприятие.

34 броя 3-MW вятърни генератори, които са в процес на изграждане в момента, ще помогнат за осигуряването на електричество за 5,8-километровия комплекс от изложбени зали. Очаква се през него да минат над 70 милиона посетители.

Енергийно ефективни L.E.D. лампи ще осветяват павилионите на изложението.

Панаирът ще покаже и начини за справяне с водните проблеми. Дъждовна вода, събиране из централните площи на изложбеното градче, ще се събира и рециклира за използване за ежедневна употреба.  Събраната вода ще  захранва над 30 обществени тоалетни из градчето, способни да поемат до 8000 посетители едновременно.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*