Световният пазар доживя и това: недостиг на LED!

Нов доклад на индустриалната група iSuppli предупреждава, че от началото на 2010 г. на световния пазар е налице недостиг на LED!

Новината е добра, коментират пазарните наблюдатели, защото говори за огромно нарастване на търсенето на енергийно ефективно осветление в индустрията.

Според доклада, търсенето на LED осветление ще се увеличава постоянно и то с двуцифрени темпове през идните най-малко три години.

През 2009 г в световен мащаб са реализирани 63 милиарда LED устройства, при наличен производствен капацитет за 75 милиарда. Най-лошият възможен сценарий, който може да се случи в резултат на недостига, е нарастване на цените на средния и високия клас компютри и HD телевизори заради техните големи LED дисплеи.

Някои от производителите вече реагират на новата тенденция и плануват скорошно увеличаване на производствените капацитети. Aixtron и Veeco Instruments ще удвоят производството си до края на годината.

1 коментар

  1. Това осветление ефектно и качественно изработено супер,много клиенти биха си го купили.И сега макар неугледно изработени хората си ги купуват.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*