Конно ремарке се превръща в луксозен мобилен мини-хотел

Пътуването с ротвайлер из САЩ означава или да стоиш в долнопробни крайпътни мотели, или да отсядаш в много скъпи луксозни хотели, които третират кучето като гост. Бил Саутуърт решил, че има нужда от подвижен и удобен хотел, на който да може да разчита за своите пътувания. След като прегледал всички възможни предлагани каравани и ремаркета, решил, че те са или твърде големи, или много грозни, или ужасно неефективно, или просто зле направен. Тогава направил свое собствено. При това го е побрал на площ от около 8 квадратни метра, колкото малка баня.

horse-trailer-01

horse-trailer-02

За целта използвал конно ремарке. Оборудвал го със сателитна телевизия, климатик, хладилник, микровълнова печка, голямо сгъваемо легло, резервоара за вода и бойлер, душ и тоалетна. Контейнерът за вода в побран под пода.

horse-trailer-03

horse-trailer-04

Самият Саутуърт работи във фирма, която произвежда хибридни двигатели за моторни лодки. „Имах си наум няколко задачи. Исках мини-хотелът да използва батерията и технологиите за управление на захранването, които ние сме разработили в моята фирма, хибридното задвижване. Исках да има повече вода за съхранение, така че може да пътуваме няколко седмици, без да се налага да търсим източник на вода“. Освен това той си поставил за задача да използва слънчевата енергия до степента, която това пространство може да позволи. Най-сетне малкото жилище има взаимозаменяеми „хол“, „трапезария“ и „спалня“.

horse-trailer-05

horse-trailer-06

Стените са проектирани в скандинавски минималистичен стил с много малко украшения. Идеята е това малко пространство да се направи така, че да изглежда по-голямо, затова всичко е много семпло и изчистено и почти всичко се сгъва и прибира. Леглото е огромно, но това може да се види само когато то се разгъне и от диван се превърне в спалня. За превръщането на пространството в трапезарията от масата „пада“ сгъваема маса, на която могат да обядват четирима. Кухненският ъгъл е побран в единия край и е тежичък, защото има бетонен плот, но това също не е случайно. Той е мониран така, за да балансира натоварването и да гарантира добро равновесно състояние на караваната.

26-инчовият LED телевизор е вграден в стената. До него се намира „кабинет“ с принер, компютри и безжична система.

horse-trailer-07

За обзавеждането на мони-хотела са използвани и доста рециклирани материали. Например стените са направени от материал, подобен на пчелна пита, направен от рециклиран картон, и са покрити с тънък фурнир от бреза. Запазен е естественият светъл цвят на дървото. Подовете са направени от рециклирани материали също –от компресирани стърготини от черничеви храсти.

Черешката на тортата е в това, че цялата система може да се управлява отдалечено чрез iPad.

horse-trailer-08

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*