Nissan разкри първия си хибриден Pathfinder за 2014 г.

Nissan има голяма новина за феновете на Pathfinder: на автомобилното изложение в Ню Йорк компанията представи първия си хибриден Pathfinder. Слуховете за хибридния Pathfinder циркулират по свето от доста време, но изглежда сега Nissan е решила да даде нова, по-зелена трактовка на най-успешния си SUV. На външен вид новият Nissan Pathfinder Hybrid изглежда почти като обикновен Pathfinder, но шофьорите ще видят разликата, когато отидат да платят за на бензиностанцията.

2014-Nissan-Pathfinder-Hybrid-01

Любителите на Pathfinder могат да се сдобият с екологично по-чистия автомобил благодарение на технологията PUREDRIVE. 7-местното превозно средство има има три реда седалки и много товарно пространство. Под капака на колата се крият 250 конски сили, предоставени от компресорен 2.5-литров бензинов двигател и 15-киловатов електрически мотор заедно с компактна литиево-йонна батерия.

2014-Nissan-Pathfinder-Hybrid-02

2014-Nissan-Pathfinder-Hybrid-11

Новият Pathfinder Hybrid ще включва също и следващото поколение Xtronic CVT трансмисия, а разходът на гориво се изчислява на 10,9 л. на 100 км., което е подобрение с 24% спрямо стандартния модел Pathfinder. С тези технологии хибридният „брат“ ще има пробег от около 1000 км.

Очаква се Nissan Pathfinder Hybrid да се появи на пазара в края на лятото 2013.

2014-Nissan-Pathfinder-Hybrid-12

 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*