И Subaru излезе с хибриден кросоувър

И Subaru се гмурна в света на хибридните автомобили. Subaru XV Crosstrek 2014 Hybrid е хибриден SUV в спортен стил, който – според създателите си – ще е най-икономичният и най-нискоемисиен AWD хибриден кросоувър в Америка, когато се появи по улиците през четвъртото тримесечие на 2013 г.

subaru-xv-crosstrek-hybrid_01-1

2014 Subaru XV Crosstrek Hybrid има 2-литров двигател SUBARU BOXER със 134 к.с. и възможност да се движи в изцяло електрически режим в продължение на 40 км. След този електрически пробегидва редът на бензиновия двигател, а електрическият мотор осигурява помощ за ускоряване.

subaru-xv-crosstrek-hybrid_02

За създавaнето на този екологичен SUV Subaru е взела един от най-популярните си модели и го е препроектирала така, че да разпредели добавеното тегло на батерията. Подобно на много други хибриди, които в момента са на пазара, Subaru е добавила цветен дисплей, който да показва в реално време състоянието на енергийни поток на хибридната система в зависимост от условията на шофиране. Subaru е включила и няколко други, повишаващи ефективността, системи в Crosstrek Hybrid, включително система за авто-старт и стоп, която изключва бензиновия двигател, докато автомобилът е спрял, както и регенеративна спирачна система за звръщане на кинетичната енергия от въртящите се колела с цел презареждане на батерията. Вградената климатична система използва сензор за температура и влажност, за да оптимизира работата си за намаляване на енергията, черпена от електромотора.

XV Crosstrek Hybrid се очаква на пазара към края на годината.

subaru-xv-crosstrek-hybrid_04

 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*