Вила Меклин – красив ваканционен дом с ниско въздействие върху природата

Villa-Mecklin-1

Вила Меклин е едно прекрасно място за отмора за прекарване на релаксиращ уикенд на брега на финландския архипелаг. Домът е бил проектиран от архитектите Хатунен Липасти-Пакканен и е направен от необработен местен дървен материал. Отоплява се с печка на дърва. Естествено, има сауна и е разположен на скалист бряг с изглед към скандинавския пейзаж.

Villa-Mecklin-2

Построен върху скалистия терен на остров Наанти, този дом е завършен през 2008 година. Интериорът на къщата е скромен и подреден. Вилата предлага релаксираща непринудена атмосфера, изобилие от естествена светлина и гледка към околния пейзаж. Замислена е като място за „бягство“ за уикенда.

Тази къща взема максимума от красотата на гледките наоколо. За целта има огромна дървена тераса с панорамен изглед. А когато слънцето залезе, всички могат да се съберат около камината, която е умело и хитро скрита под дъските на пода.

Villa-Mecklin-3

Villa-Mecklin-5

Винаги верни на традицията, стопаните са предвидили вилата да разполага със собствена сауна, разположена само на няколко метра от къщата. Тя също е изградена от необработена местна дървесина, която с времето ще остарее и ще се тонира в естествени нюанси. Спалнята за гости и интериорът на къщата се отопляват с печка на дърва.

Villa-Mecklin-6

Villa-Mecklin-7

 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*