25% повече енергийна ефективност в британските домове – не мечта, а законово задължение

Новите британски домове ще бъдат с 25% повече енергийно ефективни като част от усилията на правителството да намали емисиите на въглероден двуокис в атмосферата. Подобрението обаче не е само добра препоръка или мечтание, а законово задължение.

Новите мерки, които правителството е подготвило, ще въведат задължението всички нови сгради да бъдат максимално енергийно ефективни, да пестят водата и другите ценни ресурси.

Според правителството, старите сгради също ще са обект на новата регулация. За тях ще са необходими ремонтни дейности по разширяване, монтиране на нови бойлери и нови дограми, посрещащи стандартите за енергоспестяване.

Една от всеки три нови сгради, в които хората ще живеят или работят през 2050 г., все още предстои да бъде построена, затова сега е времето да се предприемат действия за повишаване на енергийната ефективност и намаляване на вредните въздействия. Това ще донесе значителни ползи в бъдеще, убедени са властите.

Законодателството ще влезе в сила през октомври. То има за цел да подготви строителния сектор в страната за постигане на целите, заложени от правителството, всички нови сгради през 2016 г. да са с нулеви вредни емисии, а до 2019 г. всички сгради да покриват това изискване.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*