Русия отнася критики заради олимпийското село в Сочи

Програмата за защита на околната среда при ООН разкритикува Русия във връзка с предстоящите зимни олимпийски игри в Сочи. Причината – страната е пренебрегнала ефектите от мащабното строителство на спортни съоръжения върху уникалната среда на дивите животни в региона. Критиката е част от доклад, който предстои да види бял свят тази седмица.

Игрите в Сочи, които ще се проведат през 2014 г., за проект-любимец на руското правителство и специално на премиера Владимир Путин, отбелязва АП. Страната започна подготовката на черноморския курорт Сочи за олимпийските игри, след като пое факлата от Ванкувър тази година.

Докато конструкторите започват строителството на спортните съоръжения „от нула“, еко-активистите не спират да повтарят, че екосистемата в района вече е понесла непоправими щети. Изцяло разрушен е хабитатът на птиците и мечките. Според еколозите, местните реки и гори са дом на хиляди защитени видове растения и животни.

Правителството на свой ред обвини еко-защитниците, че се опитват да саботират зимните олимпийски игри и да си правят ПР за сметка на това.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*