GLOBUL спестила 250 тона хартия през 2012 г

През 2012 г. GLOBUL и партньорът й GERMANOS са спестили над 250 тона хартия и са предали за рециклиране 2,4 тона мобилни телефони, батерии и аксесоари, събрани в магазинната им мрежа.

electronic-invoicing

Спестена хартия

Към края на 2012 г. общо 54% от всички абонати на GLOBUL са се отказали от хартиена фактура. Така през миналата година са спестени общо 118 тона хартия.

28% от презарежданията на предплатени b-connect ваучери през 2012 г. са направени по електронен път, в резултат на което са спестени още близо 6 тона хартия.

След оптимизацията на разпространението на търговските каталози на фирмите са спестени още над 130 тона хартия.

Употребявани мобилни устройства

През 2012 г. в търговската мрежа на двете компании са събрани 2,4 тона излезли от употреба мобилни телефони, батерии и аксесоари. От старта на програмата през 2008 г. досега GLOBUL и GERMANOS са предали за рециклиране общо над 10 тона електронни отпадъци.

Алтернативна енергия

Операторът прилага и редица мерки за намаляване разхода на енергия в телекомуникационната си мрежа. Наскоро компанията откри своя собствена фотоволтаична централа върху своя сграда в София, която се очаква да произвежда от 7300 до 15 000 kWh електроенергия годишно. През 2012 г. GLOBUL инсталира соларни панели на близо 40% от всички свои базови станции в отдалечени райони без достъп до електропреносна мрежа, така че да намали потреблението на дизелово гориво. Пак през 2012 операторът увеличи над два пъти броя на своите базови станции с въведена система за свободно охлаждане, която намалява консумираната от тях енергия за климатизация с около 70%.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*