Juwi предлага прогнозиране на ВЕИ производството

Прогнозиране на производството на електроенергия от възобновяеми енергийни източници на часова база предлага Juwi – една от водещите компании за решения за ВЕИ решения. Услугата може да включва съставяне на график и е интересна за нуждите на електроразпределителните дружества, ЕСО и др. Предложението е особено интересно в светлината на решенията от последните дни за принудително ограничаване на ВЕИ електроцентралите в страната.

Juwi (чете се „юви“) предлага на българските ВЕИ производители денонощна техническа поддръжка на вятърни и соларни паркове. Новият модерен център за дистанционен мониторинг на juwi Operations & Maintenance GmbH обслужва към момента 450 вятърни парка с обща инсталирана мощност 900 МВ, както и 530 соларни системи с номинална мощност 800 МВп за още по-бързо индикиране на операционни смущения и за тяхното своевременно отстраняване.

wind_and_solar_energy-600

„Без значение дали има смущение в работата на вятърен парк на юви в Коста Рика, или слънчева централа в Индия се изключи неочаквано, сигналът веднага достига до централата във Вьорщад. Следи се не само производителността, но и нормалното опериране на централата. Във всеки момент могат да бъдат  индикирани смущения и сигналът за тях, получен в централата, да се предаде на екипите по поддръжка, които действат на място за отстраняване на проблема във възможно най-кратки срокове и за възстановяване производството на чист ток от централите.“

O&M juwi pic 1

За ранното индикиране на смущения във функционирането на централата спомагат и редовните инспекции на специалисти на място, които благодарение на дългогодишния опит в сферата на техническа поддръжка на ВЕИ паркове и специалните обучения при производителите на оборудване могат да реагират при всякакви проблеми, без значение дали става въпрос за вятърни или соларни системи.

В България фирмата осъществява техническа поддръжка на изградени от фирмата соларни паркове, какъвто е соларен парк Драчево (с мощност близо 4 МВп), като същевременно предлага цялото портфолио от услуги, свързани с административно обслужване и техническа поддръжка на соларни и вятърни централи, които не са изградени или оперирани от Juwi.

O&M juwi pic 2

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*