Verizon инвестира $100 млн. в слънчева енергия и горивни клетки

Verizon планира да инвестира 100 млн. долара в слънчевата енергия и горивни клетки, с каквито ще оборудва 19 свои офиса в седем щата на САЩ, за да намали емисиите на въглероден диоксид от дейността си и да стане по-устойчива на бури и други бедствия.

Енергийният проект енергия трябва да бъде завършен до следващата година. Той ще обхване корпоративни офиси, кол центрове, центрове за данни и централни офиси на телекомуникационния гигант в Аризона, Калифорния, Мериленд, Масачузетс, Ню Джърси, Ню Йорк и Северна Каролина.

verizon-sustainability

Горивните клетки ще работят с природен газ, който отделя по-малко въглероден диоксид от дизела и бензина при горенето си, казва Джеймс Гоуен, главен служител по устойчивостта във Verizon Communications. Той не посочи колко пари ще си спести телекомуникационна компания с тази инвестиция, но сподели, че решението е важно за приходната част на бизнеса. „Имам си главен финансов директор и главен изпълнителен директор и те често ми казват, „Виж, няма да ставаме зелени само заради зеленото“. Така че без съмнение имаме положителна възвръщаемост на инвестициите на база 10-годишна нетна настояща стойност“, категоричен е Гоуен.

Подобно на много други американски компании и Verizon има за цел да бъде по-екологична и устойчива и да засилва екологичните си качества. Но друга ключова причина за енергийния проект е надеждността. Когато супербурята Санди връхлетя източния бряг на САЩ миналата година, горивните клетки в офиса на компанията в Гардън Сити, Лонг Айлънд, помогнаха на оператора да продължи текущите си дейности, въпреки че част от електрическата мрежа беше срината, посочи Гоуен.

ClearEdge Power ще инсталира системи с горивни клетки в офисите на Verizon в Калифорния, Ню Джърси и Ню Йорк. Sunpower пък има многогодишен договор с Verizon за въвеждане на покривни и наземни соларни клетки и соларни сенници за паркингите при офисите на фирмата в в Аризона, Калифорния, Мериленд, Масачузетс, Ню Джърси и Северна Каролина.

Взети заедно, тези системи се очаква да генерират около 8 милиона киловатчаса електроенергия годишно и да намалят въглеродниа отпечатък на компанията с повече от 5000 метрични тона въглероден диоксид.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*