Обучават общините по механизмите за еко проекти

Администрациите ще бъдат запознати с подхода за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в сектор „Води”
Администрациите ще бъдат запознати с подхода за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в сектор „Води”

Министерството на околната среда и водите стартира цикъл от обучения за общини със сключени договори по Оперативна програма „Околна среда”. Обученията са тридневни и ще се проведат в периода 15 – 26 март 2010 г. в градовете Благоевград, Варна, Велико Търново, Монтана, Пловдив и Ямбол.

Целта е общините да бъдат подпомогнати за всички стъпки и изисквания при подготовката и изпълнението на качествени инфраструктурни проекти, поясниха от министерството.

Представителите на общинските администрации ще бъдат запознати с подхода за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в сектор „Води”, както и с целия механизъм за изграждане на инфраструктура в сектор „Отпадъци”.

Ще се проведат практически занимания за начина, по който се докладва изпълнението на проектите, като попълване на месечни справки и доклади за напредък на ниво проект. В програмата е застъпено и практическо обучение за обявяване и провеждане на обществени поръчки.

В периода май-юли 2010 г. подобни обучения ще бъдат организирани и за общините, които имат сключени договори по приоритетна ос „Опазване и възстановяване на биологичното разнообразие”.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*