Осветяват с LED средиземноморска туристическа дестинация

Победоносният марш на LED технологията набира скорост и ето, че улиците на един от най-поулярните средиземноморски курортни региони вече ще се осветяват по-ярко и икономично благодарение на въвеждането на LED осветление. Става дума за Валенсия, Испания.

Над 1000 нови, енергийно ефективни и екологични осветителни тела ще бъдат инсталирани из курортните улички, съобщи Rapid Electronics. Те ще бъдат доставени от Seoul Semiconductors. Новите лампи ще заменят досегашните крушки не само по улиците, но и на редица обществени заведения.

Изборът е направен след провеждането на програма за изпитания на LED осветление, която е показала, че LED технологиите на Seoul Semiconductors са способни да се справят със задачата. А това значи, че мога да осигурят сила на светлината от 100 лумена на ват за единичен източник на светлина.

Тестове, проведени от политехническия университет във Валенсия и Технологичния институт във Валенсия са установили, че 56-ватова LED крушка живее три пъти по-дълго от обикновена 160 W крушка.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*