Бъдещите коли на Porsche ще имат хибридни варианти

Porsche-SportTurismo_e-hybrid (14)

В света на спортните коли с големите двигатели е налице бурно развитие и сега мощта и бързината вървят ръка за ръка с „хибридизацията“. Последните хибридни суперколи са доказателство за това. Ferrari и McLaren например са на път да пуснат първите хибридни автомобили в своите истории – „LaFerrari“ и P1. Но тази тенденция на хибридизация няма да се ограничи само до такива ултра-ексклузивни суперколи, защото технологията на Panamera S e-Hybrid ще се разпростре върху целия диапазон „поршета“, обзавеждайки ги с хибридни технологии.

Прословутата марка е една от първите, които предложиха алтернатива в сегмента на луксозните хибридни автомобили, дълго доминиран от Lexus, с нейната Panamera S Hybrid и Cayenne S, пуснати през 2011 година. Но в един постоянно променящ се автомобилен свят Porsche трябва да не спира да въвежда иновации и да подобрява имиджа си.

Всъщност водещ мотив за налагането на хибридите е новото законодателство на ЕС, което изисква всички производители на коли да намаляват емисиите на CO2 от превозните средства, които продават в Европа. Нормата е 95g/km до 2020 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*