Електрическият кабриолет Bollore Bluesun – концепция или реалност?

Групата Bollore е патентовала тази седмица чертежи на кабриолетна версия на електрическия си компактен автомобил, известен като BlueCar или Autolib. Тя е колата, която обслужва известната вече услуга за споделени автомобили в градския център, действаща в Париж, а отскоро и в Бордо и Лион.

Bollore_Bluesun-3-600

Bollore, която всъщност производителят на батерията, продава само един модел и сама по себе си не прави коли. Тя не очаква създаването на нови модели с нейната батерия, а по-скоро нови варианти на вече съществуващия и успешен модел. Така например на авто-изложението в Париж фирмата показа версия на колата с голям прозрачен покрив. КОлата е била единична бройка, според представител на фирмата.

Сега групата може би иска да предложи летен вариант на автомобила, предлагайки съвсем отворен дизайн. Този BlueCar спокойно би могъл да се нарече Bluesun.

Иначе оригиналната кола Bluecar се продава от групата Bollore на цена от 12 000 евро плюс 80 евро на месец наем на батериите и интересни възможности за финансиране.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*