Домът на слънцето – величествени кадри от Халеакала

Haleakala

Ето едно прелестно напомняне колко величествена е нашата планета. Ако сте уморени, изнервени, ядосани, или ако просто имате нужда от глътка въздух, но най-вече ако се възхищавате на красотите на природата, вижте това красиво видео от Дан Дъглас. Той го е заслен по време на пътуване до Мауи, втория по големина остров в Хавай, дом на вулкана Халеакала. Видеото се състои от повече от 5000 изображения от 4 камери с различни системи за контрол на движението.

„При скорошно пътуване до Мауи имах възможността да посетя най-големия в света спящ вулкан – Халеакала, – пише Дан. – Размерът на този вулкан е огромен – Манхатън може да се побере вътре. Все още съм в шок колко страхотно е това място. Пристигайки преди изгрев слънце аз сложих няколко камери с надеждата да уловя това, което хората наричат „Най-красивия изгрев на света.“

Хора от цял свят се събират на това място, за да станат свидетели на цял пъстър калейдоскоп от променящи се и преливащи се цветове – колоритен спектакъл, наричан още „Домът на слънцето“.

Преди да го пуснете, наместете се удобно и се уверете, че ще го гледате в HD режим – струва си!

 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*