Подводен хотел на Малдивите ще предлага релаксация сред морския живот

Water-Discus-Hotel_06

Полската компания за дълбоководен инженеринг и архитектура Deep Ocean Technology подписа сделка с Ridgewood Hotels и Suites Pvt. за построяването на футуристичен хотел, половината от който ще е под вода. Той ще се казва „Водният диск“ и ще бъде изграден недалеч от брега на о-в Куредивару на Малдивите.

Water-Discus-Hotel_03

Хотел „Водният диск“ ще се основава на концепцията за два диска – един под водата и един над водата – по подобие на друг подводен хотел в Дубай. Горната част на конструкцията ще позволи на гостите да се възползват от всички удоволствия, които може да им предложи местният климат. Долният, потопен под водата диск ще предлага възможност за релаксация сред морския живот на Индийския океан.

Water-Discus-Hotel_05

Water-Discus-Hotel_04

Хотелът ще се намира в непосредствена близост до курорта Зен а о. Куредивару върху атола Нууну. В съобщение до медиите Deep Ocean Technology подчерта популярността на водните и подводните дейностти в региона, пример за които е и Хувафен Фуши – подводен спа център.

Засега от компанията не издумват нито дума за очакваното време на отваряне на новия хотл, нито дори кога възнамеряват да започне строителството. Компанията обаче с готовност съобщи, че предвижда да започне проектирането веднага.

Water-Discus-Hotel_02

Water-Discus-Hotel_01

 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*