Започват да се предлагат зарядни, които не смучат ток в „standby“ режим

Любимият на много американци местен телеком играч AT&T започна предлагането на USB-базирано зарядно устройство за телефони, което не „смуче“ ток във времето, в което е в „standby“ режим – т.е. е включено към електрическата мрежа, но не зарежда телефон.

Много хора оставят зарядните устройства на своите телефони, лаптопи и др. техника включени в контакта през цялото време. През този период зарядното устройство, макар да не работи активно, все пак черпи електричество – лека-полека, 24 часа на ден, 365 дни в годината. Ако умножим това по броя на притежателите на мобилни телефони в света, то може би ще се окаже, че най-малко една електроцентрала в света работи само за производството на тази електроенергия, която хората похабяват просто заради небрежност.

Появата на подобно устройство на пазара на пръв поглед изглежда незначително, но всъщност е знаково и най-вероятно е „първата лястовица“ на една нова пролет – времето на зарядните, които не консумират електроенергия в „standby“ режим. Може да се очаква, че в скоро време и други доставчици ще започнат предлагането на такива устройства.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*