Високоефективен хидравличен хибрид изминава 72 км с 1 литър гориво

INGOCAR – един нов концептуален модел, който е в процес на разработка, обещава силна конкуренция на „традиционните“ хибридни автомобили: 5-местното возило ще се задвижва от хидравлична система и благодарение на намаленото си тегло ще може да изминава 72 километра с 1 литър гориво.

INGOCAR е хидравличен хибриден автомобил. Подобно на други хибриди като например Chevy Volt, неговият мотор се използва индиректно. Това означава, че вместо да се използва механичното движение от мотора за задвижване на колата, неговата мощ се трансформира в друг тип енергия. В случая обаче моторът не генерира електричество, както е при някои хибриди, а създава налягане в специално разработена хидравлична система, която на свой ред задвижва колелата на автомобила.

Хидравличната система е конструирана така, че регенеративната спирачна система на INGOCAR е много по-ефективна от тази при електрическите мотори. В този случай регенеративната спирачка е способна да възстановява 75 до 85% от енергията, която се използва за създаването на налягане в хидравличната система.

За капак на всичко колата е по-лека. Елиминирането на традиционния двигател при този автомобил позволява намаляването на неговото тегло с 30%. Заради олекотената конструкция колата тежи само 998 кг.

Комбинацията от хидравличното задвижване, олекотяването и високото КПД на регенеративната спирачка правят автомобила високоефективен и способен да изминава 72 километра с 1 литър гориво.

Засега създателите му от Valentin Technologies не посочват кога смятат да са готови с новото возило и да го пуснат на пазара.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*