Samsung тества 7MW офшорна вятърна турбина

Samsung е готова да тества прототип на новата си 7-мегаватова офшорна вятърна турбина в новопостроено тестово съоръжение във Великобритания. То бе изградено специално за изпробване на новата вълна от мега-големи офшорни вятърни турбини.

Новото съоръжение струва 48 милиона лири. Строителните работи по него бяха приключени този месец. Намира се в Националния център за възобновяема енергия (Narec) в Блайт, Нортъмбърланд, Великобритания. Samsung Heavy Industries (SHI) ще започне тестове на производителността и издръжливостта на новата 7MW офшорна вятърна турбина като част от „процеса на валидиране на този дизайн“, съобщи Андрю Мил, главен изпълнителен директор на центъра.

samsung-giant-wind-turbine

Тестовият център е частично финансиран от правителството и индустрията чрез Института за енергийни технологии. Той е първото в света независимо съоръжение за тестване на новото поколение офшорни вятърни турбини. Изпитателният стенд се помещава в сграда, която е 35 метра висока, покрива 3000 квадратни метра и може да се използва за изпробване на производителността, издръжливостта и цялостното изпитване на нови турбини с 15 MW рейтинг. Там ще се проверява нови схеми и проекти в условия на симулация на целия експлоатационен живот на устройствата и при екстремни събития като например условия на буря и електрически повреди.

Samsung е само един от редицата производители на вятърни турбини, разработващи „следващо поколение“ вятърни турбини. Те могат да доведат до постигането на 25 GW капацитет – една четвърт от нуждите от електричество в Обединеното кралство – в срок до 2020 г. Други производители, които работят по подобни проекти, са Mitsubishi с нейната 7MW SeaAngel и Vestas, която разработва огромна турбина с 187 м височина от морското дъно до върха и с диаметър на ротора 164 метра.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*