Korando C EV-R: първият хибриден модел за Ssangyong

След като пусна на пазара „ефективен“ модел по-рано тази година, наречен Korando e3 – с ниски емисии (с 2l дизелов двигател с 149 к.с. и емисии от съответно 147 и 157 г/км в 2WD или 4WD режими), сега Ssangyong предлага истинска зелена алтернатива!

Ford_Korando_C-EV-R

Корейският производител току-що представи своя първи модел електрифициран автомобил. Тази по-иновативна версия изглежда е отговор на конкуренцията по отношение на ефективността задвижващата система, който изглежда съвсем логично продължение!

Ssangyong Korando C EV-R в детайли

Ford_Korando_C-EV-R (2)

Представен по време на изложението 2013 ENVEX в Сеул в средата на юни, това е електрическа версия на кросоувъра на Ssangyong, оборудван със система за увеличаване на пробега (подобно на Chevrolet Volt). Този модел е разработен с подкрепата на Министерството на околната среда.

Има 100 kW електрически мотор, който задвижва колелата до максимална скорост от 150 км/ч благодарение на 16kWh батерия. Вграденият 37kW бензинов генератор (чиято архитектура и емисии не са обявени) се включва, за да осигури пробег до 500 км разстояние.

Анаализаторите коментират, че с този демонстрационен модел на кросоувър с удължен пробег Ssangyong отговаря на хибридните модели, предлагани от местните конкуренти Hyundai и Kia.

Ford_Korando_C-EV-R (1)

 

1 коментар

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*