Столичният инспекторат кани във Facebook да почистим София

Катеричето Борис - символ на тазгодишната кампания по пролетно почистване на столицата.

Кампанията за традиционното пролетно почистване на София започва днес и ще продължи до 18 април, а столичният инспекторат кани чрез Facebook гражданите на столицата да се присъединят към акцията.

Катеричето Борис - символ на тазгодишната кампания по пролетно почистване на столицата.

Тази година традиционното пролетно почистване на София стартира в навечерието на Великденските празници под мотото „Идея за чиста София”. Целта на кампанията е не само да бъде почистен градът, но и чрез личното си участие гражданите да станат съпричастни към проблемите, свързани с поддържането на чистотата. Най-запалените активисти ще получат нсгради от общината.

Столичният инспекторат демонстрира старанието си да бъде иновативен и да достигне до широката общественост по „нейните“ канали. За кампанията е създадена Facebook страница, където инспекторатът публикува всички новини относно развитието на кампанията. В момента страницата набира фенове активно. Можете да се включите тук.

Освен Facebook страница за кампанията, инспекторатът поддържа и блог, където подробно е разписан графикът на акцията. Тъй като тя ще се проведа на два етапа и през цялото време ще се осигуряват транспортни машини и товарачна техника, то на блог-страницата на кампанията може да се провери графикът на работа на специализираната превозна техника.

За най-активните участници в пролетното почистване ще има и награди. За осигуряване на награди за най- активните училища, детски градини, граждани и фирми, взели участие в пролетното почистване, кметът на СО със свое писмо официално се е обърнал към над 250 банки, застрахователни дружества, предприятия, учреждения, и др., с призив да дарят парични и предметни награди. До този момент от тях са се отзовали 57 фирми, които ще дарят предметни награди (компютърни конфигурации и офис техника, DVD – плейъри, книги, тетрадки, топки, канцеларски материали, игри, сладкарски изделия, безалкохолни напитки, рекламни тениски, шапки, чадъри, часовници, ваучери за храна и др.: и 19 фирми, които ще дарят на Столична община за пролетното почистване парични средства в размер на 16 000 лв.

Дано силата на социалните мрежи и блоговете да помогне този път да почистим големия град по-добре от всякога.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*