Германия: кранчето със соларните пари спира на 52 гигавата

Енергийните политики в Германия са много приятелски настроени към чистите източници на енергия като вятъра и слънцето. Някои от тези политики са структурни и вероятно ще бъдат постоянни, а други са проектирани по-скоро като временен тласък, за да дадат „летящ старт“ на младите ВЕИ технологии и да им се даде шанс да се развият при равни условия с изкопаемите горива.

PV-Solar-Panels-600

Петер Алтмайер, немският федерален министър на околната среда, обяви, че Германия ще спре субсидирането на слънчева енергия до 2018 г. най-късно. Очаква се по това време да бъде дсотигната предварително определената горна граница от 52 гигавата мощност. Спирането на субсидиите може да стане и по-рано, ако соларният растеж е особено силен.

„Системата на субсидии, при която соларните енергийни производители получаавт гарантирани цени за всеки киловатчас произведена енергия, създаден бум в последните години, който направи Германия световен лидер в областта на фотоволтаиката. Сферата на селското стопанство бе особено привлечена от възможността за допълване на доходите, а ниската цена на слънчевите панели от Азия допринесе за пълната лудост“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*