Nissan, Toyota, Honda и Mitsubishi инсталират зарядни станции из Япония

Няколко японски автомобилни производителя обявиха съвместен проект за инсталиране на зарядни станции из родната си страна.

Toyota, Nissan, Honda и Mitsubishi ще работят заедно със съществуващите фирми за станции з зареждане с цел драстично увеличаване на броя на станциите за обикновено и за бързо презареждане на батериите на електромобилите из цяла Япония. Целта е ясна – да се проправи пътят за по-широко навлизане на електрическите автомобили.

Съществуващата мрежа от 1 700 бързи зарядни устройства и малко над 3000 обикновени зарядни станции ще се разрасне значително с реализацията на плановете за повече от 4000 нови зарядни устройства за бързо зареждане и над 8000 станции за обикновено зареждане. Голяма част от тях ще бъдат монтирани при търговски обекти като търговски центрове и ресторанти, както и „сервизни“ мета при магистралите, обществените паркинги, магазини и бензиностанции.

ELECTRIC-CAR-CHARGING

Други приоритети, очертани в това споразумение, включват поемане на част от разходите, свързани с обществените зарядни станции, и сътрудничество между съществуващите мрежи, така че всеки собственик на електромобил да може да ползва всяка зарядна станция. Последното може да включва универсална картова система, позволяваща на собствениците на електромобили и хибриди да използват всяка от хилядите станции за зареждане, боравейки с една и съща карта и независимо от вида и марката на автомобила си.

Освен финансирането за зарядните станции и изграждането им така, че да могат всички да ги използват еднакво лесно, автопроизводителите ще работят с местните власти и правителствените агенции по разработването на начини за максимизиране на употребата на електрически превозни средства. Крайната цел ще е електрическите автомобили да съставляват 15-20 на сто от продажбите на нови коли до 2020 г.

През 2012 г. в Япония са продадени малко под 3,4 милиона нови автомобили, според BBC. Автомобилните производители и правителството се надяват делът на електрическите коли да достигне над половин милион през 2020 г.

Самото японско правителство обяви субсидии в размер на 100,5 милиарда йени ($15,3 млн) за инсталиране на зарядни станции през 2013 г. Отделно от това всяка японска префектура изготвя своите собствени планове за това как най-добре да използва тези субсидии. Автомобилопроизводителите ще работят съвместно с местните власти, за да гарантират, че тези станции са възможно най-добре разположени за клиентите.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*