Готови ли сме за „еко-секс“?

Като всяка друга актуална тема и зеленият начин на живот поражда крайни виждания, които шокират и ни поставят на границата между смеха и пълното отричане. Този път иде реч за екологичния… секс. Ако наистина искате да узнаете за какво става дума, въоръжете се с чувство за хумор и не забравяйте, че светът не може без крайности и се нуждае от тях, за да открие истината „някъде по средата“.

 

Ето я и поредната крайност: писателката Стефани Ирис Вайс задава въпроса ако съвременният човек с еко-съзнание кара хибриден автомобил, пести енергия чрез енергоспестяващи крушки и събира отпадъците си разделно, дали си дава сметка колко екологичен е сексът му?

Темата за екологичния любовен живот започва с простичък въпрос. Всеки път, когато наближи 14 февруари, се замисляме какви колосални средства се влагат във всички онези розови и червени плюшени играчки и дрънкулки, пластмасови сърчица и опустошени плантации червени рози. А какво коства на околната среда тяхното производство и транспортирането им на хиляди километри? А какво костват на природата употребените презервативи, захвърлени в тоалетната и завършващи в някое море или океан?

Ако идеята за екологичното поведение между чаршафите не е минала през ума ви, не сте никакъв еко-защитник“, категорична е писателката Стефани Ирис Вайс. Тя е решила да помогне на света със своята книга „Еко-секс“, която преобръща наопаки всяко ъгълче от спалнята и всеки миг от интимния живот на хората в мисията си да превърне кревата в централно бойно поле за спасяване на планетата.

В книгата авторката се спира на всякакви идеи и похвати, от рециклирани секс-играчки през екологично бельо от бамбукови влакна до сайтове за запознанства за еко-защитниците. Вайс също така е интервюирала главни готвачи на известни ресторанти за суровоядство, за да дадат рецепти за афродизиаци. Тя предлага и сценарии за най-добра екологична първа среща за влюбени (разходка с велосипеди).

По-нататък авторката изрежда огромен набор от предложения за органична интимна козметика, биоразградими презервативи и материали за еко-секси бижута – защото нито златото, нито диамантите не подхождат на едно самоуважаващо се „зелено“ момиче. Писателката е засегнала и въпроса за цветята за любимата – те трябва да са отгледани в градината или да са купени от някой местен производител.

Вайс твърди, че е изпробвала лично всяка идея, продукт и подход, описани в книгата. Категорична е, че се е забавлявала максимално, докато ги изпробва.

Авторката на наръчника по еко-секс обаче достига истинската крайност с тезата, че докато населението на планетата ни бързо върви в посока достигането на девет милиарда души – 9 милиарда същества унищожаващи кислорода и отделящи въглероден двуокис – най-доброто екологично решение е да се прави секс, който не води до появата на бебета. „Номер едно от нещата, които човек може да направи, за да бъде еко-сексуален, е да има по-малко деца, или да няма никакви“, казва Вайс, която е бездетна. Като аргумент тя привежда твърдението, че 90% от памперсите и мокрите кърпи, които се продават по магазините, се озовават на сметищата.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*