Volkswagen ще покаже хибрид в Ню Йорк

Volkswagen е готова да покаже първия си хибриден автомобил пред широката публика. Това ще стане в Ню Йорк идната седмица. Моделът е 2011 Touareg, а неговото първо „кръгче“ ще вкара големия производител в групата на автомобилните компании с недвусмислена заявка към новия авто-пазар.

Volkswagen е една от малкото марки в автомобилната индустрия, която досега не бързаше да се изфука с хибриден модел. Макар че Volkswagen Group вече има съвсем конкретни планове за спортен модел Audi (E-Tron, който ще се появи през 2012), а производители като Nissan, General Motors, Ford и Toyota отдавна дадоха своите заявки на този пазар, Volkswagen като че ли не се напъваше особено да впише своето име в първото поколение еко-автомобили.

Причината за забавянето, според анализаторите, е в това, че пазарът е все още твърде незрял. Макар че повечето големи производители вече показват еко-моделите си по световните автомобилни изложения, никой от тях не очаква, че в скоро време хибридите могат да представляват значителна част от пазара. Renault-Nissan прогнозира, че към 2020 г. само 10 процента от колите й ще са електрически. Ford има по-смела прогноза и очаква, че към 2020 година цели 25% от автомобилите, които продава, ще са електрически или хибридни. Следователно всеки от тези големи производители може да си позволи малко да закъснее и въпреки това да не изпадне от пазара в близко бъдеще.

Друг съществен акцент е, че американският пазар е от съществено значение за Volkswagen и ако иска да се позиционира там, тя трябва да е готова за предизвикателствата на бизнеса с електромобили. Това е и причината хибридът да дебютира именно в САЩ.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*