GM готви концептуален електрически автомобил за мегаполисите

General Motors разработва концептуален модел електрически автомобил, предназначен за жителите на мегаполиси. Компанията ще представи новото си творение първо в Китай.

Моделът EN-V, което би трябвало да означава „електрически мрежов автомобил“, ще се показва на еко-изложението в Шанхай, което тече от май до октомври. Возилото ще „кацне“ на павилион, където GM се представя съвместно с китайския си джойнт-венчър партньор SAIC Motor Corp.

Двуместният EN-V ще е способен да си комуникира с останалите возила по пътя, за да избягва инциденти и да улеснява трафика из задръстените улици и булеварди на големите градове като Шанхай. Засега обаче возилото е само концептуално и надали ще се появи в авто-салоните по-рано от 10 години.

С модела EN-V големият автопроизводител се надява да се настани добре на пазара на електрически автомобили – ултра-модерни, с високо-ефективно използване на горивото и минимални или дори никакви вредни емисии. Това е част от опитите на голямата компания да се възроди след банкрута лятото миналата година.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*