GE ще инвестира над 300 млн. евро в Европа

GE планира да похарчи над 300 милиона евро през следващите 10 години за разширяване на бизнеса си с вятърни турбини из Европа.

С инвестицията ще се финансират заводи за конструиране, производство и обслужване на вятърни турбини в Германия, Норвегия и Швеция до 2016 г., както и нов производствен център във Великобритания до 2020 г.

Около 75 милиона евро от парите на GE ще отидат за научно-изследователски център в Норвегия. Там GE планира да тества своите 4-мегаватови офшорни вятърни турбини.

В Швеция GE също ще се занимава с офшорни вятърни турбини, за което ще даде около 50 милиона евро. Компанията ще изгради и демонстрационна вятърна ферма за представяне на технологиите си – в пристанището Готенбург.

Други 105 милиона евро фирмата ще вложи в Германия, за да разши съществуващия там завод за производство на турбини в Залценберген и нов инженерен център в Хамбург.

Англичаните също ще получат част от инвестициите на GE, която смята там да отвори нов производствен център. Той не само ще произвежда турбини за фирмата, но и ще снабдява други доставчици с компоненти за турбините – витла и кули. Около 110 милиона евро ще идат за това, като проектът ще създаде около 2000 работни места.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*