„Часът на Земята“ – 27 март, от 20.30 ч.

Днес, 27 март, от 20.30 ч. всички граждани по света, които са загрижени за промените в климата на планетата, могат да изразят своята тревога и желание за справяне с проблема. Това ще стане, като еко-защитниците загасят лампите в дома си за един час.

Милиони хора по целия свят ще дадат своя глас за каузата да защитим планетата Земя, като демонстрират загрижеността си там, където се намират към дадения момент. В 20.30, когато мракът вече ни обгръща, всеки желаещ да подкрепи каузата може да стори това като загаси светлините за един час.

Часът на Земята“ се провежда за трета поредна година. Първият граждански протест от този вид е организиран през 2007 г. в Сидни, Австралия. Тогава общо 2,2 милиона домове и бизнес-сгради гасят осветлението си за един час в знак на загриженост за спасяването на Земята.

Година по-късно събитието става международно. Над 100 милиона души от 35 страни по света се включват. Забележителности като моста „Голдън Гейт“ в Сан Франциско, Колизеумът в Рим и Светлинните табла на Coca Cola На площада „Таймс Скуееър“ угасват за един час в знак на надежда политиците във всички страни по света да предприемат по-бързи и по-сериозни мерки за защита на природата.

Всеки, който желае да изрази солидарността си и съпричастността си към каузата, може да прочете повече на сайта на „Часът на Земята“ или да се включи във Facebook групата „Часът на Земята“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*