Забележителности и градове останаха на тъмно в часа на Земята

Впечатляващите силуети на градския пейзаж в канадския град Торонто, потънал в мрак по време на "Часът на Земята" 2008 г.

Някои от най-известните забележителности в Европа — като Айфеловата кула, Биг Бен и Колизеумът — угаснаха и останаха тъмни за един час снощи. С това те отбелязаха Часа на Земята. Европейските забележителности останаха на тъмно след угасването на други известни забележителности като Операта в Сидни и Забранения град в Пекин. В САЩ на тъмно останаха Емпайър Стейт Билдинг, катедралата във Вашингтон, централата на Coca-Cola в Атланта.

Впечатляващите силуети на градския пейзаж в канадския град Торонто, потънал в мрак по време на "Часът на Земята" 2008 г.

Милиони жители по света угасиха осветлението си в 8:30 вечерта на 27 март в знак на загриженост за околната среда, глобалното затопляне и желанието за спасяване на планетата. Около 4000 града в 120 страни по света са останали на тъмно, включително селища по бреговете на Нова Зеландия, Казабланка, Намибия, Танзания и др. Дори и в Лас Вегас почетоха Часа на Земята с угасване на крайбрежните светлини, съобщиха американските.

Кулата в Пиза, Триумфалната арка, летището Шипхол в Амстердам се включиха в демонстрацията. Бъкингамският дворец, дворецът Единбург и ред други забележителности в Европа взеха участие в Часа на Земята. В Рим Фонтанът ди Треви от 18 век потъна в мрак, потапяйки в тъмнина и блясъка на милионите монети, които туристите пускат тук с надежда да дойдат пак. В Москва величествената фигура на сградата на държавния университет изчезна в тъмнината, отбелязвайки участието на големия руски град в кампанията. Ресторантите във Владивосток се включиха също, очаровайки гостите си с вечеря на свещи.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*