Siemens ще прави вятърна ферма край източния британски бряг

Siemens разкри плановете си да инвестира 75 милиона лири във ферма от вятърни турбини във Великобритания, съобщи Ройтерс, позовавайки се на Гардиън.

Немската корпорация още миналата година заяви намеренията си да инвестира десетки милиони евро в офшорни вятърни проекти в региона на Северно море. Обект на разглеждане бяха страни като Германия и Великобритания.

Според Гардиън, компанията е постигнала споразумение с висши държавници за построяването на завода във водите край източния британски бряг. Това трябва да създаде заетост за около 700 души.

Великобритания е една от най-привлекателните дестинации за корпорациите, инвестиращи в еко-енергетика. Например наскоро стана ясно, че GE ще инвестира 110 млн. евро в завод за вятърни турбини във Великобритания.

Самамата държава също е много активна в лансирането на еко-проекти. Наскоро британското правителство реши гражданите да получават по 5000 лири за закупуването на електрическо возило. Държавата представи и проектозакон за налагане на екологични шофьорски практики и умения за професионалните водачи. Малко преди това страната се прочу с уникален център за данни, който се охлажда от студения полъх на Северно море. Най-последната новост е, че Великобритания готви старта на „зелена“ инвестиционна банка с ресурс от 2 млрд. лири.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*