Дървесна къща от пръти се увива около големите борове

Изградена от пръти, тази дървесна къща е проектирана от Antony Gibbon Designs с идеята да подражава на закръглените органични форми, които срещат в природата.

Целта е била да се създаде дървесна къща, която може да се слее соколната природа и едва ли не да се превърне в част от нея, замаскирана сред в околните гори.

Roost-Treehouse-by-Antony-Gibbon-Designs02

Дървесната къща се състои от серия от капсули, наподобяващи шушулки, които са прикачени всяка към отделно дърво с помощта на скобена техника, която не причинява вреда на дърветата или смущения при растежа им. Всяка капсула има централна вита стълба, която води до открита платформа отгоре.

Roost-Treehouse-by-Antony-Gibbon-Designs01-1

Платформата се състои от еда цялостна „палуба“, която позволява достъп до съседната „шушулка“ и осигурява допълнителна подкрепа за общите структури. Само една от „шушулките“ има вита стълба, която стига до нивото на земята.

Roost-Treehouse-by-Antony-Gibbon-Designs03

Интериорът на всяка шушулка ,опже да подслони двама души, а платформата отгоре е предназначена да взаимодейства с горските околности, предоставяйки панорамна гледка към дърветата.

Всички материали, използвани за изграждането на дървесната къща, са от устойчиви материали и не вредят на дървета по никакъв начин, подчертават архитектите.

Roost-Treehouse-by-Antony-Gibbon-Designs04

Roost-Treehouse-by-Antony-Gibbon-Designs05

 

2 коментара

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*