250 000 британски служители получават бонуси за топлоизолация на домовете си

Хиляди служители на някои от водещите британски корпорации ще получат еко-бонуси като форма на насърчаване да положат топлоизолация на домовете си.

Като част от усилията на местното правителство да развива „икономика с нулеви вредни емисии“ ще бъдат изготвени специални оферти с преференциални цени и парични бонуси за 250 000 служители на фирми като Accenture, Aviva, HSBC и Sainsbury’s.

Ако подходът покаже положителен резултат, други фирми също ще бъдат включени.

Според департамента по енергетика и климатични промени, британските домакинства са „прахосали“ около 500 милиона лири през 2009 г. в резултат на лошата изолация и високите сметки за отопление. Те обаче могат да си спестят по 160 лири годишно, ако имат изолация на тавана и стените.

Крайната цел на департамента е да направи така, че до края на 2015 г. всички домакинства в страната да живеят в къща с топлоизолация.

Стартирайки кампанията с еко-бонусите за топлоизолация, британските власти се надяват, че ще създадат „коалиция на някои от най-големите работодатели, помагайки да се достигне до широка аудитория посредством утвърдени и доверени канали за комуникация“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*