Hyundai готова да покаже първия си хибрид

След като се закани да стъпи на пазара на хибридни автомобили и в продължение на две години показваше концептуални модели, сега компанията Hyundai е готова да демонстрира първия си реален хибриден модел – средноголям седан Sonata, който ще блесне на автошоу в Ню Йорк. Миналата година Sonata придоби нов облик с дизайн в стил „флуидна скулптура“, а сега моделът може да се похвали и с хибридната система „Blue Drive“.

Хибридът Sonata е първият в производство, който използва литиево-полимерни батерии, които имат доста по-голяма плътност от никел-метал-хидридните батерии, използвани в хибридните модели на Toyota, Ford, Nissan, пише Cnet News. Благодарение на тези батерии хибридният модел Sonata може да хвърчи със 100 км./ч. само с мощта на батериите, при изключен двигател. Консумацията на гориво е сходна с тази на хибридния Ford Fusion и една идея по-голяма от Toyota Prius. От производителя обаче не посочват колко може да измине возилото, ако разчита само на батерията си.

От Hyundai посочват, че хибридният модел Sonata се радва на мощта на 209 конски сили, което би трябвало да осигури на шофьорите достатъчно задоволително преживяване зад волана.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*