Автомат издава билети в московското метро срещу 30 клякания

Русия се готви за предстоящите Зимни олимпийски игри в Сочи, но сега са издигнали спора на ново ниво там. За да се насърчи руските граждани да се поддържат в по-добра форма, властта в града измисли необичаен стимул: пътуващите в Москва ще получат безплатен билет за метрото, който иначе струва 30 рубли, ако направят 30 клякания пред специални автоматизирани машини.

subway_squatter.png.662x0_q100_crop-scaleНе е ли чудесн идея? Тази схема възнаграждава хората за демонстрирането на физическо здраве. Москва може да изгуби малко пари, нопък всеки, който може да направи 30 клякания правилно, вероятно ще бъде по-малко в тежест на държавното финансиране за здравеопазването в Русия. От друга страна правилното клякане – тежестта пада на петите, колената съвпадат с пръстите на краката, гърбът е изправен и ръцете са обтегнати напред – е упражнение с много предимства. Това е цялостно движение, което упражнява множество мускули едновременно. Изисква сила, подвижност, гъвкавост и сърдечно-съдов капацитет. И накрая – гори калории!

Машините за билети срещу клякане са прости,  умни и забавни. Тренират тялото, разбуждат ума и радват душата – ако успеете да се засмеете на случващото се, кеото си е забавно.

4 коментара

  1. hva6tam edno ciganche cql den da klqka i za 20 rubli 6te prodavam beletcheta ,vse pak metroto v Moskva e oborotno.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*