Porsche готви електрически Cayenne

Porsche Cayenne може да е сред най-бързите – и доста харесвани у нас – автомобилни зверове, но големият производител си е наумил да го направи и един от най-екологичните. Затова скоро светът ще види и хибриден Cayenne. Моделът Cayenne S Hybrid бе разкрит на авто-изложението в Ню Йорк.

Способен е да се движи с до 50 км./ч. само на електрическа батерия. Електроенергията се съхранява чрез никел-метал-хидридна батерия, поставена под багажния отсек, която захранва електрически мотор с 47 к.с. Той работи в тандем с 3-литров, 6-цилиндров инжекцион с 8-скоростна автоматична трансмисия.

Общата мощ на този модел възлиза на 380 к.с. Машината ускорява до 100 км./ч. за 6,2 секунди, според Porsche. В него има някои интересни решения като например възможността машината да се изключва по време на чакане на червен светофар, както и специалният режим „плаване“. В този случай при високи скорости, когато шофьорът не настъпва газта, Cayenne S Hybrid си позволява да гази електромотора и да го изключи от системата за задвижване, оставяйки машината да се носи свободно. Електромоторът се включва веднага с първото докосване на педала на газта.

Очаква се Porsche Cayenne S Hybrid да започне да се продава към есента на 2011.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*