Honda Vezel – един градски кросоувър с хибридна задвижваща система

На автомобилното изложение в Токио 2013 Honda показа новия си градски кросоувър  – Vezel, който ще влесе в серията CR –V.

Изглежда Honda иска да отвърне на настъпленито в този сегмент на „градски кросоувър“, където се вихри все по-ожесточена конкуренция: Peugeot 2008, Renault Captur, Nissan Juke … а скоро и Infiniti Q30.

Honda_Vezel_hybrid

За новия модел е ясно, че е предварително производство на превозно средство, чието пускане на пазара е неизбежно. В действителност колата ще се продава от края на декември в Япония!

4,29 м дълъг, широк 1,77 и 1,60 висок, Honda Vezel се описва като нещо средно между SUV, ван и купе. Ще се продава в Европа от 2015 г. – със сигурност под друго име, тъй като Honda обича да променя имената в зависимост от пазара.

Honda_Vezel_hybrid ()

Навярно пак според различните пазари ще има и версии с различни двигатели, включително 1.5л бензинов хибрид, Sport Hybrid i-DCD с директно впръскване.

Този хибриден двигател вече може да се види в най-новото поколение CR-Z, например, където той развива 137 к.с.и 190nm, но все още никакви подробности не се съобават относно ролята му във Vezel. Ще очакваме продължение.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*