Ню Йорк рязко вдига капацитета си за зелена енергия с гигантски слънчев масив

Кметът на НюЙорк – Майк Блумберг е предвидила 47-акров терен на Стейтън Айлънд за изграждането на планирана слънчева система, която се очаква да захранва повече от 2000 домове.

Огромният слънчев масив на Стейтън Айлънд се очаква да увеличи ВЕИ капацитета на Ню Йорк с 50 на сто.

md-50kw-pv-solar-installation-2

Фотоволтаичната електроцентрала предстои да бъде изградена във Фрешкилс Парк, където около 47 дка горска местност ще бъде дадена под наем на компанията SunEdison за изграждането и експлоатацията на системата. Очаква се тя да произвежда достатъчно енергия за захранването на повече от 2000 домове.

„През последните 12 години ние възстановяване влажни зони и растителност и отворихе много нови паркове и футболни игрища по краищата на щата. Благодарение на днешното споразумение ние ще увеличим количеството слънчева енергия, произвеждана в Ню Йорк с 50 на сто, посочи при обявяването на проекта кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг. „Това става на Фрещкилс, някогашно сметище, което сега ще стане витрина на обновяването на градската среда и устойчивото развитие.“

Усилията за увеличаване на зелената енергия и намаляване на емисиите е неразделна част от стратегията за устойчиво развитие на града. Планът включва и замяна на уличното осветление на всички улици на Ню Йорк с енергийно ефективни LED лампи до 2017 година.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*