Задава се ултралекият хибрид от Япония

Концептуалният автомобил PU_PA EV, направен от усъвършенствани материали, тежи под 500 килограма

Японската фирма Teijin Ltd е създала концептуален автомобил, направен от усъвършенствани материали, който тежи под 500 килограма.

Концептуалният автомобил PU_PA EV, направен от усъвършенствани материали, тежи под 500 килограма

Концептуалната лека кола, която фирмата е нарекла „PU_PA EV,“ на първо време има за задача да накара хората да се замислят за това как ще изглеждат автомобилите ни след 5 или 10 години. Моделът PU-PA може да бъде пуснат на пазaра под формата на хибриден автомобил (HEV) или като електрическа лека кола. Возилото е изложено в „Mirai Studio“ – изложбената зала на Teijin.

Теглото и дизайнът на един автомобил, според някои специалисти, са „третото гориво“ на една лека кола. Намалявайки теглото и подобрявайки аеродинамиката, електрическите автомобили и тези с био-гориво, както разбира се и бензиновите, могат да увеличат пробега си, консумирайки по-малко енергия от конвенционалните коли. Производители като Bright Automotive и Aptera в САЩ наблягат именно на дизайна и материалите като ключови елементи от автомобила.

Моделът PU_PA EV има корпус, разработен от самата Teijin. Моторът, батериите и останалите части на системата за задвижване се доставят от други производители. Изложеният модел не е макет – той реално може да бъде каран на пътя.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*