Toyota Prius е най-продаваната кола в Япония

Сдружение на автомобилния бизнес в Япония оповести преди броени дни, че хибридният модел Prius на Toyota Motor е най-продаваният автомобил в Япония през март. Това е 11-тият пореден месец, в който Prius е номер едно по продажби в страната на изгряващото слънце. Успехът е безспорен – напук на проблемите, довели до масирана акция по изтегляне от пазара на возилата.

Toyota Motor е продала 35 546 бройки от хибридния модел през миналия месец – само на собствена територия. Данните са на Японската асоциация на автомобилните търговци.

Въпреки кампанията по изтегляне от пазара на вече закупените от клиентите Prius-и, секторът не е усетил спад на търсенето на модела и намаляване на продажбите му, отчита асоциацията. Ядовете на автопроизводителя, които са свързани с блокиращ педал на газта и проблеми със спирачките, не успяват да потушат увеличаващото се търсене на хибридната кола, допълват от сдружението.

Потребителите избират Prius заради данъчните облекчения и правителствените субсидии за екологично чисто превозни средства, обясняват от авто-обединението.

Toyota Prius е най-продаваният модел за цялата финансова година, завършила през март 2010. Продажбите са се увеличили четворно до 277 485.

Prius, който е най-продаваният хибрид не само в Япония, но и по целия свят, е толкова популярен в родината си, че за придобиването му хората се записват в списъци за изчакване и чакат по 6 месеца.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*