Здравеопазването устремено към соларна енергия

Изглежда просто и логично, и невъзможно да се случи у нас: здравеопазването по света се насочва към чистата енергия. Най-голямата американска неправителствена организация в областта на здравеопазването Kaiser Permanente ще монтира соларни панели на сградите си.

Kaiser Permanente обяви плановете си да монтира фотоволтаични соларни панели с капацитет 15 MW на покривите на всичките си сгради в цяла Калифорния, съобщи Yahoo!. Мотивът на здравната организация е железен: „това, което е полезно за околната среда, е полезно за нашето здраве“.

Болниците, офисите и всички други сгради на организацията ще бъдат оборудвани с фотоволтаици до края на следващото лято. Инсталатор на системите ще е местната Recurrent Energy. Recurrent ще остане притежател и оператор на мини соларната централа, а Kaiser ще изкупува енергията за срок от 20 години.

Соларната енергия, генерирана чрез фотоволтаиците на покривите на сградите, ще се равнява на 10% от енергийната консумация на Kaiser в нейните сгради. Крайната цел обаче е до 2020 г. общо 25% от енергията, използвана от дружеството, да се добива от екологично чисти източници.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*