Модерна малка къща седи като НЛО насред австрийските Алпи

За тези от нас, които обичат идеята за малките и уютните домове, но по-скоро биха наели такъв, вместо да си построят собствен, световният туристически сектор предлага изобилие от зашеметяващи микро-жилища под наем по целия свят. Тази многостенна модернистична „кабина“ край Лиенц, Австрия, предлага невероятна гледка към планината и незабравим интериорен дизайн.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Наречена е Ufogel (комбинация от “U.F.O” – което значи „НЛО“, и немската дума „vogel” – птица) и разчита на структура, издигната върху крака, което я кара да изглежда като извънземен кораб или птица, кацнала леко, с минимално въздействие върху земята.

С площ от 45 кв. м. компактната къщичка е изградена от дърво – лиственица – и облечена традиционно, но нейният интериор се отличава с изчистени, модерни линии и уютни кътчета, които ви канят да се отпуснете удобно или да се изкачите на горния етаж, където таванското помещение приканва към дълга дрямка.

ufogel4

ufogel3

ufogel2

Оборудвана с печка на дърва, малка кухня , баня с вана и отделна всекидневна и спалня (голяма родителска спалня и една малка стая, подходяща за деца) , къщата предлага дизайн, коийто впечатлява с умното и ефикасно застъпване на площите и използване на природната дневна светлина, по-специално с големите предни прозорци, разкриващи панорамна гледка към Тиролските планини.

 

18

17

1913

12

11

9

5 коментара

  1. красавица ..вероятно е и много топла .мяташ я на камион слагаш я до ски курорт и зимата с е кефиш

  2. Като ви харесва , защо не купувате и не строите нищо нестандартно , малоумници ? Тази вила е функционална за пигмей с куче .

  3. Смятам, че това е страхотна вила, с чудесен интериор и малко странен екстериор. Дума не може да става за нефункционално – да, това не става за дом за живеене, но за вила за почивка е страхотно.

  4. Не виждам, за какво толкова го превъзнасят “ това“, много е нескопосано.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*