Sharp затваря европейска фабрика за слънчеви панели

Производителят на електроника Sharp обяви плановете си да спре производството на слънчеви панели в завода си в Рексъм, Северен Уелс, като посочи „неизбежни пазарни условия“ като основна причина.

Според съобщението, производството в Ллей „категорично“ ще бъде преустановено през февруари 2014 г. В резултат на това 250 постоянни работници ще бъдат съкратени, а други 350 временни работници няма да получат подновяване на договорите си.

solars

Шефът на компанията Хироши Сасаока посочи, че 30-процентният спад в цената на европейските слънчеви панели от началото на 2012 г. насам е превърнал производството на завода в Рексъм в неконкурентоспособна и неустойчива дейност.

„С абсолютно искрено съжаление ние трябваше да решим да спрем производството на слънчеви панели в Рексъм. Нашите служители са нашият най-голям капитал и ние имахме щастието да имаме лоялни, работливи и мотивирани служители откакто започнахме производство тук през 2004 г., „ каза той , обяснявайки, че Sharp ще продължи да произвежда микровълнови фурни в Обединеното кралство и ще проучи допълнителни възможности за местно производство на продукти.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*