Рейнджъри и учени ще изучават тигрите в индийски резерват чрез 400 камери

Тигър спи следобедна дрямка. В индийския резерват всеки миг от живота на красивите големи котки ще е под наблюдение.

„Звездите” често се оплакват от намесата на папараци в личния им живот. Тигрите, обитаващи резервата Нагархол в Индия, обаче скоро ще изпитат много по-големи проблеми от подобно естество.

400 камери ще бъдат инсталирани в резервата идния месец, съобщи TechNews.BG, като се позова на Times of India. Устройствата ще помагат на рейнджърите да следят какво се случва в резервата и да се намесват своевременно, ако е необходимо.

Тигър спи следобедна дрямка. В индийския резерват всеки миг от живота на красивите големи котки ще е под наблюдение.
Тигър спи следобедна дрямка. В индийския резерват Нагархол всеки миг от живота на красивите големи котки ще е под наблюдение.

Нещо повече, камерите ще позволят на изследователи да наблюдават на воля поведението на дивите животни, особено на тигрите, живеещи в района.

Подобно на хората, които имат уникален пръстов отпечатък, тигрите се отличават с уникални ивици. С помощта на снимките от камерите учените ще могат да идентифицират безпогрешно всеки тигър.

Камерите са снабдени с инфрачервени датчици и програмирани да правят снимки, когато регистрират движение наблизо. Рейнджърите ще инспектират устройствата и ще изтеглят снимките на всеки пет дни.

За да не бъдат унищожени от животни, които проявяват прекомерно любопитство, камерите ще се монтират зад метални заграждения.

1 коментар

  1. не е е редно през камерите терористи и други недопустими за повърхността провеждат жестоки експерименти .Камерите могат д а с е ползват з а нанасяне на недопустими вреди на флората и фауната . а животните птиците червеите вкл акарите развиват патогенези и синдром на постоянно следене. В нано и подпико флората и фауната се появяват жестоки мутации и патогенези . Камерите смущават естественото чифтосване и сриват популациитe .В Български училища и градини монтирани системи за видеонаблюдение с е ползват целенасочени з а трайно увреждане на децата и персонала. Подкупни подставени временно политици внедриха навсякъде подобна техника въпреки изричната забрана от Конституцията на република БЪлгария от миналата година са увредили планини вкл Пирин.Заради нанесени тежки увреждания на все по малкото преродени им се полагат много години затвори.
    МНого с а опасни и импланти и джипиеси..Примерно в наш резерват има само два царски орела и на двата престъпниците монтирали джипиеси.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*