Първата соларна кола на Ford ще дебютира на CES 2014 в Лас Вегас

Ford разкри плановете си да дебютира първия си автомобил, захранван със слънчева енергия, идната седмица на изложението за модерна електроника CES 2014 в Лас Вегас. Новата концепция C-MAX Energi Solar е базиран на презареждаемия хибрид C-MAX Energi, но добавянето на слънчеви панели означава, че може да се впрегне силата на слънцето, за да осигури движение с нулеви вредни емисии.

Ford-C-MAX-Solar-Energi-Concept_0006

Според Ford, концепцията C-MAX Energi Solar може да превърне енергията на целодневно слънчево греене, за да осигури същата производителност като конвенционалния C-MAX Energi с хибридно задвижване, когато той черпи енергия от електрическата мрежа.

Концептуалният модел Ford C-MAX Energi Solar се очаква да има същия пробег като конвенционален C-MAX Energi – до 990 км., включително до 35 км. в изцяло електрически режим. Освен това автомобилът си има има порт за зареждане и може да се зарежда чрез свързване към станция за зареждане чрез кабел и щепсел, така че водачите могат да разчитат на възможността за включване в мрежата.

Ford-C-MAX-Solar-Energi-Concept_0007

Все още не е обявено дали концепцията C-MAX Energi Solar ще се произвежда някога, но след показването му на CES Ford и Georgia Tech ще започнат тестване на превозното средство в редица реални сценарии. Резултатът от тези тестове ще помогне да се реши дали концепцията е възможна за пускане на пазара като част от серийно производството на автомобили.

Ford-C-MAX-Solar-Energi-Concept_0005

Ford-C-MAX-Solar-Energi-Concept_0004

Ford-C-MAX-Solar-Energi-Concept_0008

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*