Вело-ръкавици с LED „мигачи“ сигнализират накъде ще завиваме с колелото

led-bicycling-gloves-turn-signalsПовече видимост за велосипедистите всякога е добре дошла. От колоездачите се изисква да сигнализират с ръка, когато се готвят да завиват, а вечер – имат предни и задни светлини. Но когато вечер сигнализират с ръка за посоката на завоя, кой ще ги види и как? Вело-ръкавици с „мигачи“ за колоездачи дават отговор на този въпрос.

Наречени „Zackees“, тези ръкавици имат вградени светодиоди. Разработени са от Зак Ворис и Мурат Озкан.

trun-signal-glovesСъздателите им казват, че тези ръкавици са лесни и интуитивни за използване. В зависимост от това как колоездачът държи ръката си, мигачите могат да предупреждават насрещния трафик за неговите намерения да завива – или пък потока от коли, който се движи зад гърба на велосипедиста.

В момента „Zackees“ набира средства чрез кампания за обществено финансиране в портала Kickstarter. Двамата изобретатели са си поставили за цел да наберат 35 000 долара, за да могат да пуснат в производство ръкавиците, но може да натрупат и повече, съдейки по широкия обществен интерес, който събраха само за 4-5 дена.

bicycling-glove-turn-signal

Обещанието им за евентуалния бъдещ продукт гласи, че ръкавиците ще са създадени от висококачествен текстил, с удобни кожени части за дланта, попивна вътрешна повърхност и дишаща текстура, ще могат да се перат, ще имат супер-силни диоди – от най-ефикасните, както и много дълъг живот на батерията: тя ще изтрайва половин година при средно 4 минути на ден мигане на мигачите.

bicycling-gloves

bicycling-glove-LED-light

 

2 коментара

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*