Ново устойчиво училище в Хонг Конг е пълно със зеленина и дневна светлина

Архитектите от Schmidt Hammer Lassen представиха предварителните чертежи за новото „Island School“ в Хонг Конг. Работейки в сътрудничество с Thomas Chow Architects, Schmidt Hammer Lassen са проектирали училища сграда с много зеленина и дневна светлина, която създава създава оптимални условия за обучение. Устойчивият вътрешен „пейзаж“ ще има и силна връзка с природата, града и околните общности.

Island-School-Schmidt-Hammer-Lassen--600

Schmidt Hammer Lassen Architects и Thomas Chow Architects наскоро спечелиха конкурса за дизайн на новото „island School” със своя „устойчив жизнен пейзаж“. Проектът ще замени съществуващото училище, построено през 1967 г. , запазвайки институцията, но с подобрени удобства и програма за развитие и разрастване. Schmidt Hammer Lassen предложиха план за пространства с много дневна светлина и конзолни етажи. Самата сграда се засенчва от едната страна и се отваря за дневна светлина от другата страна. Гъвкави класни стаи могат да се променят и да се адаптират в съответствие с нуждите на учителите. Училището ще бъде отворено за обществено ползване, когато няма учебни часове.

Island-School-Schmidt-Hammer-Lassen-600

Вътре огромен атриум работи по протежение на училището свързва стаите с откритото пространство и града. Атриумът спомага за охлаждане на сградата и осигуряване на свеж въздух.

„Атриумът е сърцето на училището“, твърди Бярне Хамър, основател и партньор на Schmidt Hammer. „Със своите тераси, висяща зеленина и градини то функционира като пространство за неформални социални събирания, където учениците могат да се срещат и да си взаимодействат. Зеленината създава отпускаща атмосфера и допринася положително за учебната среда“.

Island-School-Schmidt-Hammer--Lassen-600

„Зелена архитектура“ е съвместна рубрика на GreenTech.BG и 1kam1.com

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*