Нови YTONG осигуряват коефициент на топлопроводимост 0,09 W/mK

[обновен] “КСЕЛА България” пусна на пазара у нас нови блокчета YTONG extrA+. Блокчетата представляват топлоизолационна зидария, създадена за нуждите на съвременното устойчиво строителство, при които материалът постига коефициент на топлопроводност 0,09 W/mK.

Според производителя, досега познатите на пазара у нас блокчета YTONG са с коефициент между 0,160 и 0,180 W/mK.

Еднослойна зидария с дебелина само 30 см. с новите YTONG extrA+ има коефициент на топлопреминаване по-нисък от референтната стойност за външни стени, посочена в Наредба № 7 за енергийна ефективност, посочват от “КСЕЛА България”. Оттам обясняват, че изпълнената по този начин фасада защитава от студа колкото двадесет родопски одеала, поставени едно до друго, или колкото слой с дебелина 12 см. от чиста вълна.

Фините въздушни пори на YTONG extrA+ изолират, но в същото време пропускат въздух и водни пари. Така стените могат да “дишат” и да спомагат за поддържането на оптимална влажност в помещенията.

Новият материал се отличава още с шумоизолационни свойства, като елиминира до 50 децибела от околния шум. Якостта, представена от производителя, се изчислява на 2,5 MPa (25 kg/cm2). Заедно с това блокчетата extrA+ са и доста леки: плътността е 390 kg/m3.

YTONG extrA+ не са новост за световния пазар, но са качествено нов продукт за България, уточняват от Xella България. Решението си да предложи този продукт точно сега, когато много от жилищата у нас са вече санирани, новите сгради – построени с изолационни материали от друг вид, а строителният сектор е „притихнал“, Xella България обяснява така: именно в настоящия момент на пазара са останали само сериозните инвеститори, които търсят качествени продукти, допринасящи за устойчивото, енергоефективно, модерно и екологично строителство.

Заедно с новите блокчета дебют направиха и минералните топлоизолационни плочи Ytong Multipor. Те се произвеждат от пясък, вар, цимент и вода. Лесни за използване като познатите продукти YTONG, те се монтират без особени затруднения и намират приложение както за външна, така и за вътрешна изолация на стени и тавани.

Сградите, построени с новите YTONG extrA+ и YTONG Multipor, могат лесно да постигнат най-високия клас по енергийна ефективност, твърди производителят. Топлоизолационната зидария от тази линия позволява да се построят сравнително тънки стени, увеличавайки чистата жилищна площ, без да се прави компромис с топлоизолацията. От гледна точка на външните атмосферни влияния фасадите се защитават от дъжд и сняг само с традиционни мазилки и за разлика от синтетичните изолационни системи са устойчиви на удари и вятър и не стареят.

YTONG extrA+ е и доста огнеупорен материал. Издържа на директен огън 2,5 часа. За разлика от органичните строителни продукти, които при високи температури отделят токсични газове, YTONG extrA+ осигурява пожарозащита.

>Във връзка с пускането на новите си продукти “КСЕЛА България” предприе национално турне с демонстрации и обучения, пресконференции и хепънинги в градовете София, Благоевград, Варна, Бургас, Русе, Пловдив и Враца. Първият от тях се проведе днес в столицата.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*