Нискоенергийната „Къща S“ има плъзгащи щори, за да блокира слънцето и снежните бури

„Къща S“ е модерен дом, изграден в стила на типичните плевни в цяла Бавария, но определено с „щипка“ модерни „подправки“. На двата етажа са монтирани щори, които могат да се плъзгат напред и назад, за да се контролира количеството слънчева светлина , което влиза в къщата и да я предпази от вятър и сняг. Нискоенергийната къща, дело на Becker Architekten, е изградена с местни естествени материали.

Haus-S-Becker-Architekten-5

Разположена в подножието на Алпите във Вигенсбах, Бавария, „Къща S“ е двуетажна еднофамилна постройка за постоянно живеене. Проектирана е да се използва едновременно като дом и кто офис. Сградата се радва на красиви панорамни гледки към околния пейзаж. Дизайнът е вдъхновен от традиционните плевни от района. Къщата еизградена с локално добити материали – най-вече бяла мура, която ще посивее с възрастта. Стълбище разделя района зоната на гаража и офиса от останалата част от дома, а бетонна „сърцевина“ помещава камината, баните и кухнята.

Haus-S-Becker-Architekten-2

Построена в хълма, къщата е предпазена от капризите на времето чрез от северната си страна. На юг домът се радва на чудни изледи. Пасивният дизайн предвижда максимално навлизане на слънчевата светлина през зимните дни, а чрез плъзгащите се щори през лятото се осигрява сянка. Плъзгащите се щори покриват основно южната и западната част и могат да бъда затворении през зимата, за да защтитят дома от бури със силен вятър и сняг. Проектирана в съответствие с немския стандарт за ниско-енергийна къща, „Къща S“ използва геотермална топлинна помпа, лъчисто подово отопление и централна камина за отопление, когато е наистина студено.

Haus-S-Becker-Architekten-3

Haus-S-Becker-Architekten-7

Haus-S-Becker-Architekten-8

Haus-S-Becker-Architekten-6

Haus-S-Becker-Architekten-1

Haus-S-Becker-Architekten-4

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*