Нисковъглеродна къща е пълна със стратегии за зелено строителство

Еко-къща Limpley, кяото се намира в близост до Бат, Великобритания, е нисковъглероден дом, който демонстрира цял набор от екологични практики. Проектирана от Hewitt Studios, частната резиденция използване ниско-въглеродни материали, енергийно-ефективен дизайн, система за събиране на дъждовна вода , екологичен ладншафтен дизайн и и възобновяема енергия. Съвременният семеен дом се слива с околния пейзаж и дори има станция за зареждане на електромобил.

Limpley-Stoke-Eco-House-Hewitt-Studios

Hewitt Studios наскоро завърши еко-къщата Limpley, използвайки местни и ниско-въглеродни материали. Сертифицирана от горското стопанство дървесина е използвана за основната структура на къщата и за нейната облицовка, а бетонът съдържа рециклирана летлива пепел.

Плътно затравящата се дограма свежда до минимум загубите на енергия. Система за механична вентилация и рекуперация на топлината (MVHR) осигурява чист въздух и енергийно-ефективен контрол на климата. По време на по- умерените месеци MVHR системата може да бъде изключвана в полза на естествената вентилация благодарение на преобладаващите ветрове. Домът е изграден чрез активни и пасивни стратегии, голяма термична маса и както и сенници за максимално добро управление на енергията на слънцето. Дъждовната вода се събира от покрива и се използва за напояване на зеления покрив, засят с тлъстига, както и на зеленчуковата градина. Освен това покривът има кутии за приютяване на прилепите и съселите.

Станция за зареждане на електромобили е разположена в предната част на имота, за да „храни“ автомобила на собственика – BMW i3. Монтиран на предния край на сградата е фотоволтаичен масив с мощност 2 киловата, който осигурява електричество за дома и за колата.

Limpley-Stoke-Eco-House-Hewitt-Studios-8

Limpley-Stoke-Eco-House-Hewitt-Studios-7

Limpley-Stoke-Eco-House-Hewitt-Studios-6

Limpley-Stoke-Eco-House-Hewitt-Studios-5

Limpley-Stoke-Eco-House-Hewitt-Studios-4

Limpley-Stoke-Eco-House-Hewitt-Studios-3

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*